Διανύουμε ήδη το δεύτερο μήνα του Φθινοπώρου και κάποιοι από εσάς ίσως παρατήρησαν οτι οι ενημερώσεις της σελίδας από το Σεπτέμβριο και μ...

hello october!


Διανύουμε ήδη το δεύτερο μήνα του Φθινοπώρου και κάποιοι από εσάς ίσως παρατήρησαν οτι οι ενημερώσεις της σελίδας από το Σεπτέμβριο και μετά ήσαν ελάχιστες (πρακτικά μόνο το εβδομαδιαίο project με τα αποφθέγματα). Υπάρχει όμως λόγος.
Είναι γεγονός πως η ανταπόκριση στις δημοσιεύσεις (ακόμα και οταν γινόταν σχεδόν καθημερινά) είναι ουσιαστικά μηδαμινή. Ποιός λοιπόν ο λόγος για μια συνεπή και συνεχή εταιρική-επαγγελματική παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα; Μια εικόνα με (συμπαθέστατα κατά τα άλλα) μωρά ή/και γάτες κάθως και ή κάθε αμφιλεγόμενη (αισθητικά πρωτίστως) selfie θα φέρει δεκάδες likes και σχόλια, ενώ το τελευταίο τσιτάτο του twitter θα “σκοράρει” χιλιάδες likes και εκατοντάδες κοινοποιήσεις.
Από την άλλη ή δημιουργική προσπάθεια ενός δραστήριου επαγγελματία ή ακόμα και του παθιασμένου χομπίστα περιορίζεται στα σποραδικά και ευκαιριακά likes των οικίων (περισσότερο από -κακώς εννοούμενη- υποχρέωση ίσως). H δημιουργική όμως προσπάθεια τρέφεται και αποζητά την άλλη ματιά, την κριτική, το σχόλιο, την απόψη αλλά και την επιβράβευση όταν αξίζει (με το προσωπικό γούστο σαν κριτήριο, χωρίς εντούτοις να παραγνωρίζεται το μέτρο της αισθητικής).
Δεν αρμόζει στο χώρο ενός post να επεκταθώ περισσότερο αλλά επέλεξα να μοιραστώ κάποιες τουλάχιστον σκέψεις. Ελπίζω (χωρίς να το πιστεύω ταυτόχρονα) σε κάτι περισσότερο από τα συνήθη “σποραδικά και ευκαιριακά likes”.
Και για να μην ξεχαστούμε, πρώτη του Οκτώβριου σήμερα και η FNK σας εύχεται καλό μήνα.

0 σχόλια: