It’s the 4th Thursday in September and the third poster of the new series of vintage style travel illustration posters is published toda...

Illustrated Travel Posters / 06



It’s the 4th Thursday in September and the third poster of the new series of vintage style travel illustration posters is published today. This particular poster marks the end of an unofficial trilogy about Lefkas since next week’s poster will travel us to the Aegean sea.

Depicted in today’s design are the exotic migratory flamingos that can be seen from mid-September at the lagoon that lies next to the city of the island’s capital. A sight to be seen, with their unusual silhouettes and their bright colors, they come back every year and change the landscape of Lefkada transforming a walk by the wetland habitat into a world-class travelling experience.

Comments are always welcomed and if you see something that you like, please remember to share with your friends.

* This and all other published designs are available for sale on RedBubble (http://bit.ly/fnk20). //

Ακόμα μια Πέμπτη του Σεπτέμβρη και έφτασε η ώρα για τη δημοσίευση του τρίτου ταξιδιωτικού πόστερ από το δεύτερο, θερινό αυτή τη φορά, κύκλο δημιουργίας. Το συγκεκριμένο πόστερ σηματοδοτεί επιπλέον και το κλείσιμο μιας δεύτερης άτυπης τριλογίας, αφού το πόστερ της επόμενης εβδομάδας θα μας ταξιδέψει στο Αιγαίο ολοκληρώνοντας, τρόπον τινά κυκλικά, μια θεματική δημιουργική ενότητα.

Τα θέματα που επέλεξα αυτή τη φορά να αποτυπώσω, αλλά και “τεχνικά” στοιχεία της εικονογράφησης, διατρέχονται και συνδέονται από νήματα λιγότερο ή περισσότερο εμφανή. Το θέμα της σημερινής αφίσας προέκυψε το ίδιο συγκυριακά με το θέμα της πρώτης. Μιά βόλτα στη Γύρα το τελευταίο Σάββατο του Αυγούστου έφερε στο βλέμμα μου, σχεδόν τυχαία, ένα μοναχικό ζευγάρι από φλαμίνγκο. Τα όμορφα αυτά εξωτικά πουλιά που επισκέπτονται τη λιμνοθάλασσα, συνήθως στα μέσα του Σεπτέμβρη, είναι στ’ αλήθεια ένα θεάμα βγαλμένο από καρτ-ποστάλ που φαντάζει τόσο μα τόσο ξένο στο μεσογειακό τοπίο. Με την ασυνήθιστη σιλουέτα τους και τον εντυπωσικό τους χρωματισμό είναι μάλλον δύσκολο να τα κοιτάξεις και να μην χαμογελάσεις αισθανόμενος κοινωνός ενός υπέροχου μυστικού αλλά και τεξιδευτής του κόσμου.

Οσον αφορά τα σημεία στην ίδια τη σύνθεση, ο προσεκτικός παρατηρήτης θα έχει ήδη αντιληφθεί οτι και στο σημερινό πόστερ κεντρικό σημείο αναφοράς και σημείο εστίασης είναι η γραμμή του ορίζοντα, όπως ακριβώς και σε κάθε αφίσα αυτού του κύκλου. Η χρωματική παλέτα είναι φθινοπωρινή και τα τυπογραφικά στο Κυριλικό αλφάβητο (Ρώσικα). Ένα από τα πιο εύστοχα σχόλια που πήρα από τους λίγους που είδαν τη σύνθεση πριν δημοσιευθεί ήταν οτι η συγκεκριμένη σκηνή δεν θυμίζει Λευκάδα, και ότι θα μπορούσε να είναι οπουδήποτε. Λέω εύστοχο γιατι η απόφαση του να παρουσιαστούν σημεία και στιγμιότυπα του νησιού με μια νέα και ασυνήθιστη οπτική ήταν συνειδητή.

Εσείς αλήθεια τι πιστεύετε; Ο τόπος προσδιορίζεται μόνο από τα δημοφιλή και γνωστά στους περισσότερους ή και από τις παράξενες, ορατές σε λιγότερα μάτια μοναδικότητες; Όπως πάντα τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και αν βλέπεται κάτι που σας αρέσει μη ξεχνάτε να το μοιραστείτε με τους φίλους σας.

* Η σύνθεση είναι διαθέσιμη προς αγορά στο δικτυακό κατάστημα RedBubble (http://bit.ly/fnk20).



0 σχόλια: